Virtual Assistant

Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant (VA) is iemand die op afstand werkt en online ondersteuning biedt aan ondernemers en bedrijven. Een VA is dus een zelfstandig ondernemer en werkt vanuit huis, een flexplek en waar dan ook ter wereld. Een VA is expert op één of meerdere gebieden die graag andere ondernemers ondersteunt daar waar het nodig is.

Welke werkzaamheden verricht een Virtual Assistant?

Iedere VA richt zich op datgeen waar zij goed in is en wat ze leuk vindt om te doen. Mijn expertise ligt bij Officemanagement en Financiële support. Hier ben ik voor opgeleid en dit vind ik dan ook het leukste om mij mee bezig te houden. Andere Va’s richten zich bijvoorbeeld weer op Social Media, het maken en beheren van een website, het schrijven van teksten of het maken van video’s.
Zo kan het dus zijn dat je voor een project met verschillende Va’s werkt, ieder met een eigen expertise.

Welke werkzaamheden kun je uitbesteden aan een Virtual Assistant?

Een VA is voor veel diverse werkzaamheden in te schakelen. Waarvoor jij een VA gaat inschakelen is natuurlijk afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Ben je op zoek naar iemand die je administratie bijhoudt en zorgt dat je mailbox niet overloopt? Of heb je liever iemand die je Social Media activiteiten uit handen neemt? Dit en nog veel meer werkzaamheden kun je uitbesteden aan een VA. Wat dacht je bijvoorbeeld van het boeken van een vlucht voor je zakenreis of het verzorgen van een bloemetje wanneer je werknemer 25 jaar in dienst is.

Zit jij er al een tijdje aan te denken om een Virtual Assistant in te schakelen? Neem dan contact met mij op en dan plannen we een vrijblijvende afspraak om samen te bespreken wat we voor elkaar zouden kunnen betekenen!

Share
Instagram