Wat is een Virtual Assistant

Een Virtual Assistant (VA) is een professional die op virtuele basis (vanuit haar eigen kantoor, flexplek of andere locatie waar er internet is) ondernemers ondersteunt. Door de opkomst van moderne communicatiemiddelen is het in veel gevallen niet meer noodzakelijk dat mensen op kantoor werkzaam zijn.

Als Virtual Assistant ben je letterlijk een assistent op afstand en zorg je ervoor dat vooral ondernemers de zorg uit handen worden genomen. Veel VA’s vervullen tegenwoordig de rol als sidekick en sparringpartner van de opdrachtgever. Menig Virtual Assistants is zelf ondernemer en begrijpt zodoende wat de opdrachtgever nodig heeft en tegen aan loopt.

Als VA kun je een ondernemer ondersteunen met diverse werkzaamheden zoals administratieve diensten, e-mailbeheer, telefoontjes beantwoorden en wat men verder maar kan bedenken. Een Virtual Assitant is vaak al beschikbaar vanaf een paar uur per week. Het beroep Virtual Assitant kan gezien worden als gecombineerd beroep waarbij verschillende werkzaamheden samenvallen. Welke werkzaamheden een Virtual Assistant precies allemaal uitvoert dat verschilt per VA, elke Virtual Assistant heeft haar eigen specialisme.

Het beroep Virtual Assistant is niet voor niets uitgeroepen tot het beroep van de toekomst!

Plaats een reactie

Share
Instagram